Pogledajte kako Bakir Izetbegović svira gitaru i govori o prijateljstvu i muzici

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako Bakir Izetbegović svira gitaru i govori o prijateljstvu i muzici
Printscreen / Bakir Izetbegović u opuštenom razgovoru i s gitarom u ruci

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, bio je gost novog izdanja emisije “Ognjena zemlja”, koju vodi i uređuje Ognjen Blagojević, a koja je emitirana u programu TV1.

Tokom opuštenog razgovora, mislio je da će mu otac Alija više nedostajati. Kako kaže, dan kada je preselio, podsjeća ga na pomiješane emocije.

“To je bila mješavina tuge što ga više nema, a i ponosa nekog što je čovjek završio na jedan dobar način ono što je radio. Ja sam tako osjećao. Borio se sa svime, na kraju krajeva, s tom bolešću. Bio je insan u tome svemu, bio je čovjek”, prisjeća se Izetbegović.

Lider SDA je, između ostalog, govorio o djetinjstvu, muzici i prijateljstvima. Ranije je govorio da se opušta radeći po bašti ili slušajući pjesme, koje pronalazi na YouTubeu. Ponekad svira gitaru, ali rijetko, jer ga to uvijek podsjeti na mladost.

U jednom momentu je tokom razgovora sa novinarom TV1 uzeo gitaru i zasvirao, žaleći se na "raštimane žice na gitari". 

Poznato je i da Bakir Izetbegović ima psa, a na pitanje kako ga je dobio odgovorio je:

“To je pas moje žene, supruge, a poklonio joj je Fahrudin Radončić prije 12 godina”, rekao je Izetbegović, koji se osvrnuo i na odnos s predsjednikom SBB-a. 

Cijeli razgovor te kako Bakir svira gitaru (oko 30 minute snimka) i šta misli o Fahrudinu Radončiću možete pogledati u nastavku: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije