Bajram u Srbiji: Praznik žrtvovanja svega prolaznog, materijalnoga i lošeg

Radiosarajevo.ba
Bajram u Srbiji: Praznik žrtvovanja svega prolaznog, materijalnoga i lošeg

Generalni sekretar Rijaseta Islamske zajednice Srbije Eldin ef. Ašćerić uputio je danas čestitku muslimanima u Srbiji, regionu i svijetu u povodu Kurban-bajrama, kako je rekao, praznika žrtvovanja, javlja dopisnikAnadolu Agency (AA).

''Kurban Bajram je praznik žrtvovanja svega prolaznog, materijalnog, lošeg, beskorisnog zarad približavanja Bogu, ali i ljudima'', rekao je generalni sekretar Rijaseta Islamske zajednice Srbije Eldin ef. Ašćerić.

Ovaj praznik, kazao je, nas podsjeća na žrtvu i vjeru Ibrahimovu i Abrahamovu, koji je uzor svim monoteistima.

Kako je čitav vrh Islamske zajednice Srbije na hodočašću, u ime Rijaseta IZ-e i svoje lično ime, Eldin ef. Ašćerić je čestitao praznik.

''Upućujem svim Muslimanima Srbije, regiona i sveta najsrdačnije čestitke povodom Kurban Bajrama uz dovu – molitvu Uzvišenom Stvoritelju da Muslimanima Srbije i širom sveta podari svoju milost i jedinstvo, od svakog zla sačuva i svima nam dobro svako podari'', rekao je ef. Ašćerić.

Bajramska molitva, Bajram-namaz, u Bajrakli džamiji, u Beograduklanjaće se sutra u 7:33 časova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije