Bajkeri Ahmed iz Srebrenice i Beograđanin Predrag voze do Tunisa

Radiosarajevo.ba
Bajkeri Ahmed iz Srebrenice i Beograđanin Predrag voze do Tunisa
Foto: esrebrenica.ba / Bajkeri Ahmed iz Srebrenice i Beograđanin Predrag voze do Tunisa
Srebrenički bajker Ahmed Ustić, poznatiji kao Brico i njegov prijatelj bajker Predrag Matijašević iz Beograda jutros su krenuli na putovanje dugo nešto više od 5.000 kilometara.

Nakon zajedničkih putovanja po Balkanu, Predrag i Ahmed odlučili su da krenu na najduže putovanje na motoru koje su imali do sada, do Tunisa i nazad, piše portal Esrebrenica.

Oni su jutros na svoje motore stavili zastave BiH i Srbije i Srebrenicu napustili u ranim jutarnjim časovima

“Obavili smo sve pripreme, utvrdili trasu kojom idemo, izdvojili lična sredstva i napravili proračun troškova, i ovog jutra krećemo na četrnaest dana dugo putovanje do Tunisa i nazad. Predrag je već juče odvozio prvi dio puta, juče je vozio od Beograda do Srebrenice, a danas nastavljamo dalje prema Albaniji”, kaže Ahmed koji je na putovaje krenuo sa suprugom Sanelom.

On kaže da je na ideju došao zajedno sa Predragom koji je na motoru proputovao više od dvadeset zemalja, a ovo su prihvatili kao izazov i odmor ali i mogućnost da upoznaju Tunis.

“Već tri godine planiram putovanje obilaska sjeverne Afrike, a Tunis mi je jedna od omiljenih destinacija koje sam planirao posjetiti. Problem je bio da nisam imao partnera sa kojim bih išao na putovane i tako su se posložile kockice da Ahmed i ja planiramo ovu vožnju zajedno”, kaže Predrag,

Predrag već 38 godina vozi motor. To je za njega velika ljubav, hobi, a Ahmeda je upoznao prije oko 15 godina na moto-skupu u Mostaru od kada počinje njihovo prijateljstvo.

“Motori su hobi koji oplemenjuje čovjeka. Često me pitaju šta mi treba da u ovim godinama vozim motor, a ja im kažem da je meni motor omogućio da upoznam i sretnem ljude koje nikad u životu ne bih sreo i omogućio mi je da stvorim prijateljstva bez interesa”, rekao je Predrag.

Prijateljstvo sa Ahmedom za njega je preraslo u jedno veliko porodično prijateljstvo, a pored motora spojili su ih i slični interesi za ljudske vrijednosti.

Obojica smatraju da su bajkeri među prvim na prostoru bivše Jugoslavije, nakon ratova, rušili barijere među ljudima, povezujući ljude i gradeći nova prijateljstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije