Bahatost i u doba pandemije: Ovo su tragovi koji ostaju za nama

Radiosarajevo.ba
Bahatost i u doba pandemije: Ovo su tragovi koji ostaju za nama
Foto: Let's Do It / Rukavice na ulicama

Pandemija novog soja koronavirusa hara svijetom, sve je više ljudi koji su zaraženi, broje se žrtve, a vlade širom svijeta pokušavaju da pronađu rješenje i adekvatne mjere kako bi umanjili širenje virusa.

Osim vlada, doktora, novinara, komunalnih radnika i drugih koji se bore da bi svijet normalno funkcionisao, potrebna je odgovornost i svih ostalih. 

Akcija Ostanikući širom svijeta sve je popularnija, ali razumijemo i ako neko mora izaći da kupi narminice ili da uradi bilo kakvu drugu aktivnost koja je potrebna za normalno funkcionisanje njihovih porodica.

Ti koji izađu moraju biti odgovorniji, sramotne fotografije koje su objavljene na Facebook stranici Let's do it Bosnia and Herzegovina prikazuje nam kako neodgovorni pojedinci bacaju iskorištene rukavice na ulicu, ne razmišljajući da neko mora podići tu rukavicu poslije njih, da će možda na taj način nečija majka ili nečiji otac biti zaraženi.

Pogledajte i razmislite o svemu, razmislite o tome kakvi tragovi ostaju poslije nas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije