Backović na sjednici poručio Fazliji: Je...m vam sve!

Radiosarajevo.ba
Backović na sjednici poručio Fazliji: Je...m vam sve!


Današnja sjednica Kantonalne skupšine u Sarajevu ostat će upamćena po usvajanju jedne odluke koju mnogi smatraju historijskom. Naime, Ostali će u Kantonalnoj skupštini biti ravnopravni sa konstitutivnim narodima, što je svojevrsni, nadaju se predlagači iz Naše stranke, uvod u sprovedbu presude Sejdić-Finci.

Međutim, sjednicu je obilježio i skandalozni ispad kantonalnog zastupnika iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke Zaima Backovića.

Nakon prepirke sa zastupnikom SDP-a Nedžadom Fazlijom, Backović je napuštajući salu uzviknuo: Je...m vam sve!

Backović je, naime, zahtjevao da Skupština raspravlja o nepotizmu prilikom zapošljavanja na visokoškolskim ustanovama, aludirajući na SDP, između ostalog.

Fazlija se usprotivio, optužujući Backovića za nepotizam, tvrdeći da je suprugu i sina zaposlio u BH Telecom, te de ja njegov sin Fuad Backović Deen nezasluženo na listi umjetnika kojima Kanton uplaćuje penziono i zdravstveno osiguranje.

Nakon detaljnog obrazlaganja (supruga zaposlena 1995., kao veliki stručnjak, jedan sin zaposlen u Telecomu preko konkursa i procedura, drugi sin zaslužni umjetnik...), Backović je napuštajući salu poručio Fazliji: „Je...m vam sve!“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije