Azil ili logor za pse u Prijedoru?

Radiosarajevo.ba
Azil ili logor za pse u Prijedoru?
/ Foto: Snimaj-sve.com


Jedan od problema u Prijedoru je azil, bolje rečeno logor, za pse. Par omladinaca koji su željeli da udome psa iz prijedorskog azila je ostalo zaprepašteno stravičnim prizorom, piše portal Snimaj-sve.com.

Put prema prijedorskom azilu je više nego “interesantan”. U putu se nadaš da ideš vidjeti pse koji su smješteni u svoje bokseve, koji su lijepo nahranjeni, čisti. počešljani, očekuješ mali raj za pse koji tu žive… Ali kad vidiš da je Kurevo (mjesto gdje se nalazi azil) ustvari prijedorsko odlagalište otpada i da se azil nalazi na sred tog otpada, ostaješ u šoku.

Ali to nije sve.

Prema pisanju Snimaj-sve.com Azil čine: mali odliveni beton, na kome je smješteno par kućica, ograđeno žicom, sa rupama koje su ispunjene vodom (kad su kiše i snijeg) u kojima psi leže, nekoliko kanti za vodu i to je uglavnom to. U tom azilu takođe, nalaze se “ljudi” koji brinu o tim životinjama, tako što ih tuku lopatama, drže ih na kiši i snijegu, ne hrane ih redovno, ne mijenjaju im vodu, puštaju da se psi međusobno grizu do te mjere da međusobno rastrgaju nekog psa i pojedu ga.

Mnogi psi u ovom azilu su uginuli od redovnog batinjanja, izgladnjivanja i kao hrana ostalim psima. Psi se ubijaju svim i svačim, od lopate, sjekire, rijetko kad puškom, a injekcijama za eutanaziju skoro nikako. Nedavno je bila jedna situacija koja je pokazala “humanost” čuvara azila. Psa su zavezali sajlom i vukli ga preko ograde. Psu je vrat pukao i pas je uginuo. Naravno te pse oni ne čiste od parazita niti pokušavaju da ih udome, ali zato izlazak psa nekima naplaćuju i preko 40 KM. Da cijela stvar bude još “bolja” to sve finansira grad Prijedor, piše Snimaj-sve-com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije