Vrijedna donacija: Avon pomogao štićenicama sigurne kuće u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Vrijedna donacija: Avon pomogao štićenicama sigurne kuće u Sarajevu
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Avon: Vrijedna donacija, druženje i pokloni za sigurnu kuću
Dan žena jeste dan u kojem slavimo snagu i hrabrost žena, a u Avonu na svojstven način, već tradicionalno, ovaj trenutak posvetile su ženama i važnim temama poput borbe protiv nasilja.

Na današnjem uručenju donacije Avon je, u saradnji s timom Klabike, organizirao i predstavljanje posebnog make up kutka koji je namjenjen štićenicama sigurne kuće u Sarajevu, a dio je posebnog Klabika III Solomon projekta revitalizacije životnog prostora sigurne kuće, koji će nastaviti i dalje.

U sklopu predstavljanja ovog posebnog kutka, koji će biti stalno postavljen i stavljen na korištenje u sigurnoj kući u Sarajevu održana je make up radionica gdje su vizažistica Adisa Duraković te beauty blogerice Zerina Šemsović i Mia Redžvelja šminkale štićenice sigurne kuće u Sarajevu.

"Kampanju Čitaj između redova smo pokrenuli povodom obilježavanja svjetskog Dana borbe protiv nasilja u porodici i 16 dana aktivizma u novembru 2017. kada smo donirali udruženje Fondacija lokalne demokratije i sigurnoj mreži 25.000 KM za rad sigurnih kuća. Danas smo zaokružili ovaj divan projekat i donacijom Avon proizvoda u vrijednosti od 4.000 KM štićenicima sigurne kuće u Sarajevu koja svojim radom i pružanjem savjetovanja i skloništa ženama direktno pomaže u rješavanju problema, ali i borbi protiv nasilja općenito", rekla je Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

U ime udruženja zahvalila se i direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović.

"Avon već dugi niz godina pokazuje osvještenost o neravnopravnom položaju žena u Bosni i Hercegovini. Naše udruženje važna je karika za direktnu pomoć ženama i njihovim porodicama kroz savjetovališta i skloništa i zahvalni smo Avonu što podržava naš rad", istaknula je Jasmina Mujezinović.

“Avon je kompanija za žene. Svoju ćemo borbu i podršku nastaviti, uz pomoć svih vas koji naručujete naše proizvode sa znakom beskonačnosti, i hvala vam na tome. Sretan vam Dan žena” napomenula je Šejla Korjenić. 

U Avonovoj brošuri nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i ukupni neto iznos od prodaje ide u ovakve kampanje i vraćanje lokalnoj zajednici.

Fondacija lokalne demokratije radi sa sigurnim kućama na području cijele Bosne i Hercegovine.

Za sve one koji žele da se jave za pomoć uvijek su na raspolaganju i SOS telefoni FBiH 1265 i RS 1264.

Pozvani ste da progovorite o nasilju, jer ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije