Avon djevojke na trčanju kroz Vilsonovo šetalište u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Avon djevojke na trčanju kroz Vilsonovo šetalište u Sarajevu
Foto: Avon / Avon Djevojke na trčanju
Udruženje Marathon Sarajevo nastavlja promociju zdravog načina života organizirajući 6. po redu trku za djevojke, žene i djevojčice pod nazivom "Avon Djevojke na trčanju".

Generalni sponzor Avon već 130 godina podržava akcije koje osnažuju žene, a ove godine slavi i 15 godina postojanja u BiH.

U nedjelju, 9. septembra, sa početkom u 10 sati ispred SCC centra u Sarajevu, održat će se i 6. po redu šetnja/trka pod nazivom Avon djevojke na trčanju, namijenjena djevojkama, ženama i djevojčicama svih generacija.

Ovaj sportski i društveno odgovorni projekat je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađanki, ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda u našem društvu.

Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, a sportske manifestacije poput ove su duga praksa u svim modernim zemljama.

Trasa trke duge 4 kilometra prolazi kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište, a sve učesnice trke očekuju brojni pokloni u startnom i finišerskom paketu te odlična zabava.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio jednog ovako interesantnog i zabavnog događaja. Već 15 godina koliko postoji u našoj zemlji, kompanija Avon je dio raznih događaja koji imaju za cilj poboljšanje života žena. Jedan od njih je i ova trka. Želimo zajedno promovisati zdravi način života ali i potaknuti žene u Bosni i Hercegovini da brinu o svom i zdravlju svojih najbližih.

U ovih 15 godina postojanja kompanija Avon je napravila veoma mnogo akcija koje su imale za cilj poboljšanje života žena u našoj zemlji, te je i naša dugogodišnja podrška ovoj utrci upravo to. Pozivamo sve naše drage članove i naše drage korisnike, kao i sve dame koje vole trčanje da nam se pridruže na ovom divnom druženju za žene. Budite i vi Avon djevojke na trčanju", izjavila je Šejla Korjenić, PR kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

"Sretni smo i ponosni na odziv bh. građanki na ovu zabavnu ali i društveno odgovornu trku na kojoj se može i šetati i koja će ujedno poslužiti mnogim BiH trkačicama kao svojevrsna priprema za Sarajevo Sberbank polumaraton, trku dugu 21,1 km, na kojoj će nastupiti 16. septembra.

Prijave za žensku trku otvorene su još 2 dana, međutim broj mjesta je ograničen, tako da savjetujemo sve zainteresirane da u u se u subotu na upisnom mjestu u SCC centru prijave i uplate kotizaciju kako bi osigurale svoj startni broj", izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Učesnice će moći podići svoj startni broj i paket u subotu, 8. septembra od 11 do 17 sati te u nedjelju, na dan trke, od 8:45 do 9:45 sati u prizemlju SCC centra, na štandu Udruženja Marathon Sarajevo.

Sa startom u 10 sati ispred SCC centra, trasa trke duge 4 km prolazit će kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Sve učesnice u startnom i finišerskom paketu očekuju brojni pokloni.

Kao i svake godine, društveno odgovorni aspekt trke će biti istaknut sa posebnim naglaskom na borbu protiv karcinoma dojke. Kompanija Avon, koja je generalni sponzor ove trke, već godinama aktivno djeluje u borbi protiv raka dojke.

Udruženje Marathon će i u ovoj godini iz uplaćenih kotizacija za trku izdvojiti donaciju koja će biti uručena Udruženju Novi Pogled iz Mostara na dan trke.

Osim toga, u istu svrhu, kompanija BioTechnology and Genetics poklonit će i vrijedan MyBrca skrining test, namijenjen za rano otkrivanje genetske predispozicije za razvoj karcinoma dojke i jajnika kao i druge karcinome.

"Trčimo zajedno za zdraviji život žena" jedan je od slogana ovogodišnjeg izdanja Avon Djevojke na trčanju.

Prijave i informacije za trku dostupne su ovdje (https://www.sarajevomarathon.ba/djevojke-na-trcanju/ ), kao i putem Facebook stranice „Djevojke na trčanju“ (https://www.facebook.com/djevojkenatrcanju/ ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije