Autorske priče o mladima: Promocija bloga studenata FPN-a

Radiosarajevo.ba
Autorske priče o mladima: Promocija bloga studenata FPN-a
Foto: FPN / Promocija studentskog bloga
Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u srijedu je održana promocija studentskog bloga na kojem studenti treće godine Odsjeka Komunikologija/Žurnalistika objavljuju svoje autorske priče o mladima.

Blog je kreiran kao praktični dio nastave iz predmeta Online novinarstvo, pod mentorstvom prof.dr. Lejle Turčilo i asistentice mr. Lamije Silajdžić.

Na adresi fpnmladi.wordpress.com studenti obrađuju teme i objavljuju priče o uspješnim mladim ljudima, njihovim navikama i uspjesima, rizicima i problemima sa kojima se suočavaju, kao i o njihovom položaju u bh. društvu.

Na blogu su objavljeni i intervjui sa vršnjacima i relevantnim stručnjacima o temama specifičnim za populaciju mladih. Videoprilozi napravljeni u okviru predmeta TV novinarstvo također su objavljeni na ovom blogu. Ovo je pokušaj da se na studij novinarstva uvede više konkretnog, praktičnog novinarskog rada i ohrabre studenti da tokom studija rade novinarske priče.

Sinergija studentskih i nastavničkih ideja fokusirana je na pozitivne i motivacione priče, praveći kontratežu negativnim temama koje često uzimaju primat u javnom diskursu. 

Blog će u narednom periodu prerasti u news portal Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, navode u saopćenju s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije