Automobili: VW položio američki test sigurnosti

Radiosarajevo.ba
Automobili: VW položio američki test sigurnosti

Američki Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) u ovoj je godini dodijelio titulu "TOP SAFETY PICK 2011" istovremeno za šest Volkswagen modela, javljaju hrvatski mediji.

 U kompaktnoj klasi na pobjedničko postolje popeli su se Jetta limuzina, Jetta Sport Wagen, Golf, Golf GTI i Tiguan (srednja klasa SUV). Touareg je jedini automobil iz više klase SUV koji je dobio odlikovanje.

Prema mišljenju sjevernoameričkog ispitivača, sva Volkswagen vozila tijekom frontalnog, stražnjeg i bočnog sudara, kao i tijekom testa otpornosti krova, pružaju najveću moguću zaštitu putnika. Pored strukture karoserije, tijekom IIHS testa procjenjuju se i serijski sustavi sigurnosti, kao što su ABS, ESP te zračni jastuci za glavu.

TOP SAFETY PICK nagradu IIHS svake godine dodjeljuje vozilima koja se u dotičnom segmentu ističu posebno opsežnim mjerama na području aktivne i pasivne sigurnosti. Institut u Arlingtonu (Virginia), koji postoji od 1959., provodi svoja istraživanja prema nalozima različitih osiguravajućih društava. Ove je godine odlikovano ukupno 66 modela vodećih proizvođača automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije