Automobili: Novi Nissan Sunny

Radiosarajevo.ba
Automobili: Novi Nissan Sunny

Na osmom po redu autosalonu China International Automobile Exhibition, koji se održava od 21. do 27. prosinca 2010. u kineskom gradu Guangzhou, Nissan je premijerno pokazao serijsku verziju novog Nissan Sunny automobila, javljaju hrvatski mediji.

 Novi Nisssan Sunny dolazi u sedan verziji, dakle trodijelnoj limuzini s klasičnim prtljažnikom na repu i sa četvora vrata. Friško predstavljeni serijski automobil bit će isprva u prodaji na kineskom tržištu, a službena prodaja počinje 11. siječnja 2011. godine. Postupno tijekom 2011. godine prodaja novog automobila Nissan Sunny trebala bi se proširiti na 170 zemalja u cijelom svijetu.

Prvi Nissan Sunny na kineskom tržištu počeo se prodavati 2003. godine. Nova veerzija Nissan Sunnyja nudi moderno oblikovanu karoseriju koja je u unutrašnjosti izuzetno prostrana za svoju klasu, a to je ono što traži mlada kineska obitelj. Novi Nissan Sunny pokreće četverocilindrični 1,5-litreni benzinski motor najveće snage 109 KS i najvećeg okretnog momenta148 Nm pri 4400 o/min. Za prijenos snage i momenta do kotača koristi se kontinuirano promjenjivi mjenjač CVT (Continuously Variable Transmission) oji do sada nije korišten u Kini.

 Nissan najavljuje šokantno nisku cijenu za novi Sunny koji u biti proizvodi kineski partner Dongfeng. Cijene na kineskom tržištu startaju od 9400 eura, pa sve do najskuplje verzije koja košta 12.900 eura. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije