Autobuske linije za Bjelašnicu i Jahorinu

Radiosarajevo.ba
Autobuske linije za Bjelašnicu i Jahorinu

Sarajevo je posljednjih dana grad sa najzagađenijim zrakom u Evropi , no nije mnogo gora situacija ni u Zenici. Bijeg na planinu ublažit će posljedice lošeg zraka koji udišemo.  

Bjelašnica

Tokom mjeseca januara Gras svakodnevno obavlja prijevoz na Bjelašnicu.   Autobus polazi iz sarajevske ulice Franje Račkog  u 09.00, a sa Ilidže u 09.20, dok je povratak sa Bjelašnice u 15.30.

Cijena prijevoza za odrasle u jednom pravcu iznosi 4,30 KM, a za djecu 3,20 KM. Povratna karta košta 7,40 KM, a za djecu 5,30 KM.

Jahorina

Do 20. januara svakodnevno saobraća autobus iz centra Sarajeva za Jahorinu. Autobus firme Kompas Istočno Sarajevo kreće ispred Doma Armije u ulici Zelenih beretki u 08.30 i 11 sati, dok je povratak s Jahorine, ispred hotela Termag, u 10,00 i 16,00 sati.

Cijena karte u jednom smjeru je 7 KM, a cijena povratne karte je 10 KM.

Ovim povodom vas pozivamo da pročitate prigodnu i duhovitu pripovijetku o autobusu za Bjelašnicu, iz pera našeg suradnika Nebojše Šerića Šobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije