Arzija Mahmutović se ne predaje - uložila je žalbu

Radiosarajevo.ba
Arzija Mahmutović se ne predaje - uložila je žalbu

"Znači li ovo i konačan odlazak uporne direktorice?" - glasio je podnaslov našeg prethodnog članka u kojem smo pisali o jednoglasnoj odluci Skupštine KS da Arzija Mahmutović mora otići sa pozicije vršioca dužnosti direktora JU Djeca Sarajeva.

Vlada KS: Jednoglasno 'NE' Arziji Mahmutović

Svi koji imaju iskustvo sa aferama pomenute direktorice, koje traju još od 2007 godine, znaju da se Arzija Mahmutović ne predaje tako lako, te da se i ranije na svaku sličnu odluku "dočekivala na noge". 

Do sada su je smjenjivali premijeri, brojne komisije utvrđivale su nepravilnosti u rukovođenju vrtićima, javnost je otkrivala zloupotrebu novca poreskih obveznika i osuđivala uvođenje "inovacija" u plan i programu rada na mala vrata, no to ovu gospođu niti najmanje nije pokolebalo da se i dalje bori za status direktorice sarajevskih javnih vrtića.

Kako saznaje sarajevsko Oslobođenje,  Arzija Mahmutović je uložila žalbu na imenovanje Vasve Jajetović. 

Iako je Ministarstvo nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo u srijedu 2. februara imenovalo Vasvu Jajetović, dugogodišnjeg pedagoga Ustanove, na mjesto vršioca dužnosti direktorice za period od šest mjeseci, Arzija Mahmutović je za danas zakazala sastanak uprave vrtića, piše Oslobođenje.

A da je vlast Arzije Mahmutović i dalje prisutna u svijesti uposlenika JU Djeca Sarajeva svjedoči činjenica da je službeni vozač Ustanove otišao po Mahmutovićevu, po saznanjima Oslobođenja najverovatnije do Zagreba. Tu se ona našla nakon što je sletjela iz Londona u koji je otputovala na odmor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije