Arzija Mahmutović iz sarajevskog Doma zdravlja

Radiosarajevo.ba
Arzija Mahmutović iz sarajevskog Doma zdravlja


U sarajevskom Domu zdravlja uposlenici još uvijek nisu dobili platu za juli. Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo ne isplaćuje sredstva ovoj javnoj ustanovi, koja je u ogromnim dugovima, prije svega prema farmaceutskom gigantu Bayeru.

I dok direktor Slobodan Trninić putem patetičnih saopštenja optužuje kantonalne vlasti, radnici ipak optužuju njega.

Vlasti od Doma zdravlja traže promjenu finansijskog poslovanja, a dugovi su navodno nastali rastrošnošću i bespotrebnim upošljavanjem nemedicinskog kadra.

Direktor Trninić je, pak, u maniru provincijskog menadžera u padu posegnuo za već oprobanim, ali i provaljenim receptom zamazivanja očiju javnosti. Kao i Arzija Mahmutović, nekadašnja direktorica Djece Sarajeva, na proljeće 2010., i Trninić je sebi kupio nagradu za kvalitet!

Mahmutovićka se, podsjetimo, hvalila Zlatnim orlom, koji dodjeljuje madridski izdavača Actualidad. Nagradu, ipak, dobije svako onaj ko plati par hiljada eura. Državnih eura.

Trninić je kupio nagradu od madridskog BID-a (Bussines Initiative Direction). Nagrada je za predanost svjetskom kvalitetu (WQC), u kategoriji Dijamant, a biće dodijeljena u oktobru u Parizu. Direktor Doma zdravlja se, kao i Mahmutovićka, u saopštenju nemilice hvali nagradom.

BID se hvali mnoštvom časopisa u kojima se dobitnici nagrada pojavljuju. Međutim, izdavač svih tih časopisa (na čijim stranicama su samo prenešeni sadržaji, bez originalnih članaka) je jedan – Imarpress.

Međutim, izgleda da je javnost sada već poučena iskustvom Zlatnog orla. Predsjednik Sindikata Doma zdravlja Basam Kudejmati otvoreno kaže da je nagrada kupljena.

„To se zna. Nagrada je kupljena samo da bi menadžment javnosti prikazao kako dobro posluje, s čime se ne slažem. Nije im to prvi put“, kaže Kudejmati za Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije