Arsenal će imati podršku bosanskohercegovačkih navijača u Minhenu

Radiosarajevo.ba
Arsenal će imati podršku bosanskohercegovačkih navijača u Minhenu

Arsenal će u utorak (11.03.2014. godine) na Allianz Areni pokušati nadoknaditi zaostatak od dva gola protiv Bayern Munchena u okviru osmine finala Lige prvaka, a Topnici će imati podršku i svojih navijača iz Bosne i Hercegovine.

Tekst u rubrici Šta drugi pišu preuzimamo s prijateljskog portala SCSport.ba

Članovi Udruženja navijača Arsenala - Bosna i Hercegovina (Arsenal Bosnia) dobili su šest karti za revanš utakmicu Bayern Munchena i Arsenala, tako da će otputovati u Njemačku naredne sedmice kako bi bodrili svoj voljeni klub.

Udruženje je apliciralo za karte preko extraneta Arsenal Supporters klubova 40-ak dana pred utakmicu, mada je to bio izuzetak, jer se inače za ulaznice aplicira nekoliko mjeseci prije utakmice. Zahtjevano je devet ulaznica, a Arsenal je uspio obezbijediti samo šest.

Plaćanje ulaznica je obavljeno odmah nakon što je dobijena potvrda da je obezbijeđeno šest karti. U Minhenu će se članovima Udruženja priključiti još četiri navijača Arsenala iz Bosne i Hercegovine, koji su na svoj način došlo do karata po znatno skupljoj cijeni.

Inače za članove Udruženja Arsenal je obezbijedio karte po cijeni od 105 KM, dok je inače cijena mnogo veća. Bh. Topnici bit će smješteni zajedno sa ostalim gostujućim navijačima, osim onih koji nisu ulaznice dobili preko Arsenal Bosnia. Oni će biti smješteni na istočnoj tribini.

Bosanskohercegovački Topnici već su izradili transparent "Arsenal Bosnia", a do Minhena putovat će preko Sarajeva, Doboja, Bijeljine, Zenice, Brčkog i Novog Sada (odakle je jedan navijač Arsenala porijeklom iz BiH).

Udruženje navijača Arsenala - Bosna i Hercegovina osnovano je u oktobru 2008. godine, a samo 20-ak dana nakon toga zvanično je priznato od strane Arsenal FC. Arsenal Bosnia prvo je udruženje u Bosni i Hercegovini koje je zvanično priznato od strane kluba.

Prije nego je zvanično osnovano Udruženje sa radom je počela stranica arsenal-bih.com, čiji je cilj skupiti sve simpatizere Arsenala na jedno mjesto. Najposjećeniji dio stranice je forum, na kojem je registovano preko 700 članova i gdje veliki broj članova učestvuje u raspravama.

Udruženje je odmah nakon osnivanja počelo sa radom u vidu pravljenja iskaznica za članove, te nove ture majica i drugih navijačkih rekvizita. Trenutno Udruženje ima 50-ak članova koji plaćaju godišnju članarinu. Došlo je i do promjene rukovodstva Udruženja koji će isto podići na jedan viši nivo.

Zvanična stranica Udruženja je arsenal-bih.com, dok rad Udruženja možete pratiti na Facebook stranici i Twitter profilu.

Svi članovi Udruženja imaju mnoge benificije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije