Apel za pomoć: Učenici skupljaju novac za liječenje bolesnog profesora

Radiosarajevo.ba
Apel za pomoć: Učenici skupljaju novac za liječenje bolesnog profesora

Mersud Nikšić, profesor sporta u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu, bitku sa karcinomom vodi još od 2011. godine. Nakon što mu je na koljenu dijagnosticiran karcinom osteosarkom, i uspješne operacije koja je uslijedila nakon toga, karcinom se vratio u vidu metastaze na oba plućna krila.

Za njegovu je operaciju u Istanbulu potrebno 70.000 KM, stoga su njegovi učenici odlučili da učine sve što je u njihovoj moći kako bi skupili potrebni novac i pomogli svom profesoru.

Tako će u petak, 11. oktobra, u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu biti organiziran 'Dan otvorenih vrata' u okviru kojeg će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge, a svi oni koji žele pomoći, moći će to učiniti u periodu od 8 do 20 sati.

Pored toga, učenici Prve bošnjačke gimnazije organizuju i humanitarni turnir u košarci, pozivajući ovom prilikom sve amaterske timove da se prijave, te podrže njihovu humanitarnu akciju.

Ukoliko i sami želite pomoći liječenje Mersuda Nikšića, možete to učiniti uplatom na broj žiro računa u UniCredit banci, na ime Mersud Nikšić; broj žiro računa je 3389 0025 7909 9448.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije