AMUS: Davor Sučić Sula umjesto Hamze Ražnatovića

Radiosarajevo.ba
AMUS: Davor Sučić Sula umjesto Hamze Ražnatovića

 

U prostorijama Međunarodnog Centra za djecu i omladinu u Sarajevu, danas  je održana Skupština Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca „ AMUS“.

Došlo je i do promjene u sastavu čelnih organa AMUS-a. Iz Upravnog odbora je na vlastiti zahtjev istupio Hamza Ražnjatović a na njegovo mjesto Skupština je imenovala Davora Sučića-Sulu (Seju Sexona, op.a.). Skupština se zahvalila Hamzi na njegovom doprinosu ubrzanom razvoju Udruženja koji je evidentiran na ovom zasjedanju.

Nakon pozdravnih riječi i obraćanja Predsjednika Skupštine Edina Dervišhalidovića (Dino Merlin, op.a.), kako je saopćeno iz AMUS, Skupštini su se obratili i gosti zamjenik direktora Instituta za Intelektualno vlasništvo BiH Jovan Šarac.

Pročitan je i pozdrav predstavnika udruženja elektronskih medija u BiH Reufa Herića (ispred udruženja PEM, AEM i URS). „Konstatovan je značajan pomak u odnosima između kolektivne organizacije i elektronskih medija, odnosno korisnika autorskih djela“, navodi se u saopćenju. U radnom dijelu Skupštine usvojeni su Izmjene i dopune Statutazatim godišnji izvještaj za 2012. Te Poslovni plan i program rada za 2013.

Tokom zasjedanja u diskusijama oko uspostavljanja Nadzornog odbora, oko kriterija za prijem u redovno članstvo i drugim pitanjima su učestvovali članovi AMUS-a Goran Bregović, Haris Dedić, Zlatan Fazlić – Fazla, Jasmin Mangafić, Igor Vukojević, Ibro Mangafić, Hamza Ražnatović i Damir Čardžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije