Amerikanci pjevaju 'Ljubav - Cup song' Muzičke sobe iz Doma Bjelave na bosanskom jeziku (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Amerikanci pjevaju 'Ljubav - Cup song' Muzičke sobe iz Doma Bjelave na bosanskom jeziku (VIDEO)

Nedavno su djeca iz projekta Muzička soba – Dom Bjelave objavila svoju novu pjesmu pod nazivom Ljubav – Cup song kojom su poželjela poslati poruku ljubavi i mira djeci svijeta.

Poruka ljubavi djeci svijeta: Nova pjesma Muzičke sobe 'Ljubav / Cup song' (FOTO+VIDEO)


Pjesma je snimljena uz podršku umjetnica Aide Čorbadžić, Jelene Milušić i umjetnika Darka Rundeka te mnogih drugih prijatelja koji su pomogli da pjesma što bolje zvuči i da se što dalje čuje.

Pjesma je odmah nakon objavljivanja postala hit i oduševila je mnoge, te ih inspirirala da urade svoju verziju Ljubavi.

The River Singers Community Choir iz Vermonta u SAD-u jučer je objavio snimak pjesme Ljubav - Cup song koju članovi hora s muzičarima pjevaju na bosanskom jeziku, naglašavajući da su bili dirnuti porukom koju su djeca Doma Bjelave iz Bosne i Hercegovine poželjela poslati djeci svijeta.


“Zaista je predivan osjećaj znati da su našu poruku ljubavi i mira čuli mnogi širom svijeta, ali i da su tekst i poruka pjesme Ljubav - Cup song ozbiljno shvaćeni. Želimo od srca zahvaliti svakom pojedinom članu hora The River Singers i muzičarima koji su im pomogli da navježbaju pjesmu i daju svoj doprinos da naša poruka još dugo, dugo putuje i inspiriše ljude širom svijeta na ljubav.

Dirnuti smo njihovim trudom da nauče pjesmu na bosanskom jeziku i njihovom željom da s nama prenesu poruku ljubavi. Moramo priznati da odlično zvuče! Širite ljubav!”, kazala je Sabina Šabić, inicijatorka projekta Muzička soba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije