Odlikovanje / Američka vojska: Jedan tim, jedna borba, ovo su bosanski vojnici zaslužili

09. 02. 2019. u 19:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Narednica Američke vojske odlikovala je nekoliko pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za izuzetne zasluge na osiguranju kompleksa NATO-a u Afganistanu. 

Bosanski vojnici dobili su bedž 4. pješadijske divizije Američke vojske. Ovaj bedž predstavlja veliku čast i ponos, jer malo koji vojnici mogu ga nositi.

Pripadnici OS BiH nagrađeni su jer su osiguravali kompleks, što su pažljivo patrolirali i što nisu dozvolili da sumnjive osobe ili stvari budu unešene u zgradu.

Američka vojska je na svom Twitter profilu podijelila video koji je snimio narednik James Dansie a na kojem se vidi kako narednica Moore odlikuje bosanske vojnike.

"Ovaj bedž znači da smo jedan tim - jedna borba", naglasila je narednica Moore.

Nakon objave video priloga na Twitteru, nastala je lavina pozitivnih komentara američkih vojnika.

"Sada smo braća", "Samo snažna Europa",  "Svi smo mi braća po oružju", "Ne dijele se tek tako bedževi 4. pješadijske divizije. Nosite ih s ponosom", samo su neki od komentara. 

One team, one fight - some Bosnian soldiers have earned the right to wear the @4thInfDiv patch.#Allied2Win #USArmy Video by Sgt. James Dansie pic.twitter.com/PRd7Y0cSVWRadiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA