Amela Odobašić: RAK je zaprimio dvije prijave u vezi sa slučajem Ivana Ivanovića

Radiosarajevo.ba
Amela Odobašić: RAK je zaprimio dvije prijave u vezi sa slučajem Ivana Ivanovića

"Rak je do sada zaprimio dvije prijave povodom neprimjerene izjave koja vrijeđa žrtve silovanja u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem Prve Srpske TV", potvrdila je za Radiosarajevo.ba Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK). 

Podsjećamo, popularni srbijanski voditelj Ivan Ivanović u svojoj je emisiji rekao: "Od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine i poslije kažu da Plavi šljemovi tamo nisu ništa radili", aludirajući na prisustvo snaga UN-a u BiH tokom agresije na BiH. Ovo je bilo propraćeno salvom smijeha iz studija. 

Ivan Ivanović vrijeđao silovane Bosanke i Hercegovke: 'Ko kaže da Plavi šljemovi nisu ništa uradili'  

Kako nam je rekla glasnogovornica RAK-a, ovo će tijelo najprije od kablovskih operatera koji su prenosili spornu emisiju tražiti snimke programa. Ukoliko se utvrdi kršenje Kodeksa o emitiranju, kablovskim operaterima će se izreći odgovarajuća kazna. Prema Zakonu o komunikacijama, kazne za kršenje Kodeksa kreću se u rasponu od usmenog ili pismenog upozorenja do novčane sankcije.

Vezano: 

Turbo četnikluk petkom uvečer

Tako to radi Ivan Ivanović: O Al Kaidi u Hrvatskoj i 'stoki šiptarskoj'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije