Amar Šabović: Akcija ide polako, ali dobro - hvala svima!

Radiosarajevo.ba
Amar Šabović: Akcija ide polako, ali dobro - hvala svima!


Mladi borac Amar Šabović nastavlja borbu sa opakom bolešću i čeka odlazak u Austriju na liječenje. Da podsjetimo, ovaj mladić boluje od cistične fibroze i neophodna mu je transplantacija pluća izvan Bosne i Hercegovine, koja košta 150 hiljada eura: skupljena je polovina traženog iznosa...

Mina Šabović, majka hrabrog Amara rekla je za portal Radiosarajevo.ba da se Amar osjeća bolje i da čeka pasoš da mogu ići u Austriju.

"Amar je bio u bolnici, izašao je u ponedjeljak, bio u je u vrlo lošem stanju. Sada je stanje dobro, mašallah, dva-tri dana fino jede, nema kašlja. Što se novca tiče, tu smo negdje na oko 150.000 KM, s tim što imaju još neke akcije. Sada je došao čovjek iz Austrije, čija je kćerka pričala sa ljekarima u Beču, pa ćemo vidjeti za mjesec dana da idemo tamo da radi pretrage. Čekamo još moju ličnu i pasoš da možemo ići i treba nam još i prijevoz."

Na pitanje o lažnim akcijama koje su se pojavile Mina je rekla da je bio slučaj jednog čovjeka koji je skupljao novac i koji je prijavljen policiji.

A pričali smo kratko i sa Amarom koji nam je rekao da je zadovoljan akcijom.

"Dobro je, osjećam se dobro, akcija ide polako, ali dobro, još uvijek čekam, uglavnom zadovoljan sam, ima raje što pomaže."

Na pitanje o ljudima koji misle da je cijela situacija oko Amara lažirana on je rekao da se mogu sami uvjeriti: "Koga šta zanima nek dođe da me vidi, ja sam na aparatima od 0-24, ne izlazim, nit šta foliram, nemam razloga za to!"

I vi možete pomoći Amaru uplatom na žiro račun i pozivom na humanitarni telefon 090 291 089, gdje jednim pozivom donirate dvije KM

AMAR ŠABOVIĆ

Uplata u KM:
Unicredit Banka
Uplata u KM
Transakcijski broj: 3389102539435949
Broj računa: 40240363000

Uplata u stranim valutama:
Broj računa: 40240363101
IBAN: BA393389102539435949
Swift: UNCRBA22

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije