Almas Smajlović objavio novu pjesmu na tekst Bakira Hadžiomerovića: Samoća

Radiosarajevo.ba
Almas Smajlović objavio novu pjesmu na tekst Bakira Hadžiomerovića: Samoća
Screenshot / Almas Smajlović uz hor Superar Cadenza
Poznati kantautor Almas Smajlovic je snimio novu pjesmu i video spot pod nazivom "Samoća". Nastanak ove pjesme seže čak u 1993. godinu.
 
"Iako pjesma nije planirana kao singl jer je  na albumu bonus pjesma, ipak smo se odlucili da je sad pravo vrijeme za  "Samoću". Kažu da je za pisanje pjesama potrebna inspiracija i samoća. Opsada Sarajeva je Bakiru Hadžiomeroviću pružila oboje te je ratne 1993. godine nastao tekst pjesme.
 
Zvuk granata bio je jači od zvuka instrumenata pa je za nastanak ove muzičke podloge trebalo sačekati samo 27 godina i pandemiju korona virusa koja je u naše živote donijela novu stvarnost vrlo sličnu onoj koju smo osjetili tokom rata. Upravo ta “nova stvarnost”, izolacija, bila je inspirativna za Almasa Smajlovića koji je u stihovima prepoznao atmosferu i emocije kojima smo okruženi danas te je “samoća” konačno dobila i note. 
 
Zabrana okupljanja i kretanja te blokada većine aktivnosti nije bila prepreka da pjesma putem video linka okupi i veliki broj kolega i prijatelja koji su još jednom dokazali da vrijeme provedeno u izolaciji ne mora nužno donijeti i kreativnu blokadu. Konačno, nakon 27 godina, samoća plovi dalje i na kraju s njom smo zajedno.", stoji u uvodnom tekstu uz pjesmu. 

Uz Almasa, u izvedbi pjesme su učestvovali Dado Mušanović (klavir, strings), Nedžad Merdžanović  (akustična gitara) te hor Superar Cadneza pod vodstvom Alme Karić.

Pjesma je snimana u studiu ANTIKA, a miks i master uradio je Enes Zlatar-Bure studio Old Mikefield. 

Poslušajte "Samoću". 

Muzika: Almas Smajlović Tekst: Bakir Hadžiomerović Aranžman: Almas Smajlović &Nedžad Merdžanović,Hamdija Salihbegovic Mix: Enes Zlatar-Bure, Old Mikefield Studio Master: Enes Zlatar-Bure, Old Mikefield Studio

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije