Alipašino Polje: Za radove na crkvi 55.000 KM

Radiosarajevo.ba
Alipašino Polje: Za radove na crkvi 55.000 KM


Ugovor podrške za nastavak izgradnje Crkve „Sv. Luke Evanđeliste“ na Alipašinom Polju, C- faza, danas su u prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo potpisali Aner Šuman, vršilac dužnosti Općinskog načelnika i Anto Jelić, župnik Vrhbosanske Nadbiskupije Sarajevo u vrijednosti od 55.000 KM .

"Cilj podrške je zadovoljavanje vjerskih potreba u skladu sa tradicionalnim vrijednostima, prije svega u podršci kod rekonstrukcije, obnove i zaštite vjerskih objekata“, rekao je Šuman

U Budžetu Općine Novi Grad Sarajevo za 2012. predviđena su sredstva u iznosu od 200.000 KM za finansiranje projekata crkava i vjerskih zajednica koje djeluju na području općine.

„Od 2007, kad smo počeli gradnju ove crkve, imao sam dobru saradnju sa Općinom Novi Grad Sarajevo, izgradnja objekta puno košta i nije ga lako sagraditi bez pompoći drugih. Do sada je urađen dobar dio posla, ali je potrebno još sredstava za unutrašnje radove, te će ova sredstva dobro doći i hvala predstavnicima Općine na dosadašnjoj saradnji“, kazao je župnik Anto Jelić, objavila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije