Alipašino Polje: Sjećanje na šest poginulih građana Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Alipašino Polje: Sjećanje na šest poginulih građana Sarajeva

Na današnji dan 20. septembra 1992. godine, na Trgu ZAVNOBiH-a br. 10/12 na Alipašinom Polju stradalo je šest građana Sarajeva, a danas su predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 i Općine Novi Grad Sarajevo, članovi porodica ubijenih i građani Sarajeva obilježili 21. godišnjicu ove tragedije, javila je Fena.

Na Alipašinom Polju počinjen je masakr nad civilima, gdje je ubijeno šest civila, od toga troje djece. Ubijeni su Samir Ibrahimagić, Enes Muharemović, Adnan Mušanović, te Zoran Drndelić, Željko Lovrić i Rasim Šaškić.

Taj dan nije bilo borbenih dejstava, međutim, zločinci su, kako navodi  Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, ispaliti četiri granate i jedna od tih granata je ubila šest nevinih građana.

"Bez obzira na to što je proteklo prilično dosta vremena, nama koji smo ostali bez voljenih bića je čak i teže nego u proteklom periodu, jer mnogi od ove ubijene djece bi danas bili svoji ljudi, imali porodice i bili korisni članovi našeg društva", kazao je Grabovica za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije