Alipašino Polje: Čišćenje devastiranog vrtića

Radiosarajevo.ba
Alipašino Polje: Čišćenje devastiranog vrtića
/ Foto: Novigradsarajevo.ba

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa komunalnim preduzećima Park i Rad pokrenula je akciju čišćenja devastiranog objekta u kojem je bio smješten vrtić Vjeverica na Alipašinom Polju, a koji je godinama predstavljao ruglo ovog naselja, saopćeno je iz Općine Novi Grad..

Ovaj napušteni objekat već godinama predstavlja ekološki problem, ali i opasnost za sigurnost  stanovnika Alipašinog Polja. U njemu su se okupljali narkomani, psi lutalice, a u objektu i oko njega nalazile su se velike količine smeća.

Iako je ovaj objekat u vlasništvu Javne ustanove Djeca Sarajeva, nažalost, ona nije u stanju da uradi njegovu rekosnstrukciju Općina je poduzela aktivnosti da se ovaj objekat očisti i zaštiti, a u narednom periodu uradit će se i projekat za rekonstrukciju.

"Odlučili smo da najprije objekat očistimo od smeća, nakon čega ćemo ga zatvoriti i na taj način spriječiti ulazak u njega. Općina je pokrenula određene aktivnosti kada je u pitanju rekonstrukcija objekta. Obzirom na to da nemamo projekat, zatražili smo od JU Arhiv grada Sarajeva da nam ga dostave, kako bi krenuli u projektovanje rekonstrukcije u narednoj budžetskoj godini", navedeno je iz Općine Novi Grad.

Izrazila je zadovoljstvo brzom reakcijom Općine Novi Grad Sarajevo.

Općina, također, provodi akciju čišćenja ograđenog prostora na Trgu međunarodnog prijateljstva, gdje je firma Unigradnja davno trebala započeti gradnju objekta. Ova ograđena livada, koja je predstavljala odlagalište otpadaka u narednim će danima biti potpuno očišćena, saopćili su iz Općine Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije