Alija Behmen: Vrijeđate ugled Sarajeva!

Radiosarajevo.ba
Alija Behmen: Vrijeđate ugled Sarajeva!

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen oštro osuđuje vandalski čin obaranja biste Meše Selimovića koji se desio prije nekoliko dana u centru Sarajeva, na Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović.

Vandalski čin ispred Ekonomskog fakulteta

„Meša Selimović, jedan je od najpoznatijih bh. pisaca koji je iza sebe ostavio impozantan književni opus. Rušenje njegove biste predstavlja krajnje neprimjereno ponašanje i duboku povredu Selimovićeva ugleda, ali i ugleda grada Sarajeva i njegovih građanki i građana“, kazao je Behmen.

On je dodao da vandali koji su bili spremni skrnaviti bistu ovakvog velikana, Sarajevo vide tek kao svojinu u kojoj ništa izvan njihovog trenutnog područja interesa nije sveto: „U tradiciji Sarajeva za takvo ponašanje nije bilo mjesta pa ga nema ni danas niti će ga biti u budućnosti!“

Ovo nije prvi put da se skrnave biste zaslužnih građana. To ukazuje na potrebu češćeg obilaska policijskih patrola na područjima na kojima vandali uništavaju spomenike, spomen-obilježja, smatra gradonačelnik, saopšteno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije