Al Jazeera Balkan uskoro počinje emitovanje programa

Radiosarajevo.ba
Al Jazeera Balkan uskoro počinje emitovanje programa

Katarska televizijska kuća Al Jazeera Network je najavila skoro otvaranje novog televizijskog kanala, Al Jazeera Balkan, koji će emitovati vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji na lokalnim jezicima, a uključivat će programe za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

Osim zemaljskog emitovanja u Bosni i Hercegovini, Al Jazeera Balkan će biti dostupna na glavnim kablovskim operaterima u regiji kao i na satelitu i trebala bi krenuti sa emitovanjem početkom 2011. godine, navodi se na web stranci ove televizijske kuće.

Al Jazeera je pokrenuta prije više od 13 godina kao prvi nezavisni arapski kanal vijesti u svijetu posvećen detaljnim televizijskim vijestima i debatama uživo u arapskom svijetu. Al Jazeera je zvanično nazvana Al Jazeera Network u martu 2006. godine, pretvarajući svoj rad u međunarodnu medijsku korporaciju - Al Jazeera Network, a danas se sastoji od Al Jazeera kanala na arapskom jeziku, Al Jazeera kanala na engleskom jeziku, Al Jazeera dokumentarnog kanala, 16 Al Jazeera sportskih kanala, Al Jazeera.net (web stranice na engleskom i arapskom jeziku), Al Jazeera Centra za obuku i razvoj medija, Al Jazeera Centra za studije, Al Jazeera Mubasher (uživo) i Al Jazeera Mobile.

Al Jazeera kupuje NTV 99

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije