Air Serbia uspostavlja Avio-liniju Banja Luka - Beograd

Radiosarajevo.ba
Air Serbia uspostavlja Avio-liniju Banja Luka - Beograd

Pozitivne reakcije na uspostavljanje avionske linije Banja Luka - Beograd, avio-prevoznika Air Serbia uslijedile su iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, javila je Fena.

"Imajući u vidu da će dnevni letovi između Banje Luke i Beograda još jače povezati građane Republike Srpske i Srbije, pozdravljamo aktivnosti dva preduzeća koja su u pregovorima o saradnji uspjela ostvariti cilj vlada Republike Srpske i Srbije da se našim građanima, preko Beograda, omogući avionska veza sa 52 destinacije u svijetu", saopćeno je iz tog ministarstva.

U budućnosti će, u okviru svojih nadležnosti, kako navode, činiti sve kako bi se nastavilo razvijanje aviosaobraćaja i preduzeća Aerodromi RS.

Podsjećanja radi, Aerodrom Banja Luka već odavno je u finansijskim problemima, umjesto prihoda projektuje gubitke, a jedina aktivna aviolinija je do Ciriha, koju održava BH Airlines.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije