'Agonija spašavanja GRAS-a mora prestati'

Radiosarajevo.ba
'Agonija spašavanja GRAS-a mora prestati'

 

Povodom današnjeg stupanja u štrajk radnika JP GRAS, Regionalni odbor Naše stranke traži od Vlade Kantona Sarajevo da slučaj GRAS-a hitno preda Kantonalnom Tužilaštvu kako bi se utvrdila krivična odgovornost osoba koje su GRAS dovele u ovakvo stanje.

Naša stranka ponavlja da je ova situacija posljedica višegodišnje politizacije kako sindikata tako i ovog javnog preduzeća kojim ne upravlja stručan i odgovoran menadžement nego političke partije i dosadašnje neodgovorne vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo.

"Radnici GRAS-a treba da prestanu sa praksom nenajavljenih štrajkova i umjesto što drže građane kao taoce, javno kažu ko je kriv za stanje u GRAS-u, i da sa drugim radnicima traže suštinske promjene. Obaveza je Vlade KS da obezbijedi građanima kvalitatan javni prevoz, i na tom primjeru pokaže da javna preduzeća prvenstveno treba da budu servis građana ", rekao je predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Želimir Bukarić.

Naša stranka smatra da se agonija "spašavanja" GRAS-a mora prekinuti, i da Vlada Kantona Sarajevo mora što hitnije proglastiti stečaj ovog javnog preduzeća. Ovom kompanijom treba da se bavi stečajni upravnik, a Vlada Kantona Sarajevo građanima treba da obezbijedi privremeni alternativni prevoz.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije