Adis Šehić: Učiniću sve samo da građani ne ispaštaju

Radiosarajevo.ba
Adis Šehić: Učiniću sve samo da građani ne ispaštaju


Sve ću učiniti samo da Sarajevo ne ispašta, poručio je večeras u Sarajevu smijenjeni v.d. direktora sarajevskog GRAS-a Adis Šehić.

LIVE: Vlada će do ujutro osigurati dio javnog saobraćaja
Jusuf Bubica: Ne vidim razlog za štrajk

"Danas je održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj sam ja kao vršilac dužnost smijenjen, iako je konkursna procedura u toku. Narednog petka se konkursna procedura zatvara i nakon toga će uslijediti izbor direktora po konkursu. Mislim da je ovo malo nepromišljen i ubrzan potez i nije trebalo doći do ovog, jer svjedoci smo da opet građani najviše ispaštaju", kazao je Šehić.

Dodao je on da, kao legalista, mora poštivati odredbe NO i ponašat će se u skladu s tim, ali je sve ovo "ipak malo neozbiljno, jer sam kao generalni direktor najveće firme u Kantonu Sarajevo trebao biti upozoren". 

"Ja nisam tražio od radnika da obustave saobraćaj i neću sebe staviti na prvo mjesto i probat ću urazumiti radnike da nešto zbog mene ne bi pošlo po zlu. Nadam se da će ovo preduzeće i dalje da funkcioniše, a moram reći da sam u prethodna četiri mjeseca nastojao uraditi mnogo toga, barem što se tiče Zakona o javnim nabavkama.

Bilo je dosta neregularnosti, cijena koje nisu bile u skladu s tržnim cijenama, isplatili smo dvije plate u terminu kada treba, jednostavno smo krenuli naprijed, kupili određen broj vozila. Potrudiću se da stupim u kontakt sa Sindikatom komunalne privrede GRAS-a kako građani ne bi ispaštali'', kazao je Šehić.

Podsjećanja radi, večeras je Sindikat GRAS-a stupio u nenajavljeni štrajk zbog Šehićeve smjene, povukavši sva vozila iz saobraćaja. Vlada Kantona je obećala kakvo-takvo poboljšanje u javnom prijevozu do ujutro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije