Aca Lukas: U Sarajevo dolazim čista obraza!

Radiosarajevo.ba
Aca Lukas: U Sarajevo dolazim čista obraza!

 Sa konferencije za medije u Sarajevu; FOTO: Radiosarajevo.ba

Nedavno smo pisali o tome kako se povodom najavljenog koncerta srbijanskog pjevača Ace Lukasa, koji će biti održan u Zetri sredinom decembra, oglasio Savez udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo, istakavši da ''ova renomirana 'zvijezda' iz Srbije, svojim javnim istupima na koncertima i u medijima direktno osporava i potcjenjuje kulturne i tradicijske vrijednosti zajedničkog života Sarajeva i države BiH.''

Patriotska liga KS-a protiv koncerta Ace Lukasa

Aca Lukas: Neću da otkažem koncert!

Odgovor stiže i s druge strane: Srbijanski pjevač Aleksandar Vuksanović, umjetničkog imena Aca Lukas za Alo.rs je otkrio kako nema namjeru da otkaže svoj najavljeni koncert u sarajevskoj Zetri.

''Neću da otkažem koncert. Moraće da mi pokažu javno gde sam ja loše govorio o Bosni i Bosancima. I uopšte mi nije jasno šta sam ja njima osporavao, ne kapiram šta hoće da kažu. Nema razloga da otkazujem koncert jer u Sarajevu imam previše publike, a imam i veliki broj prijatelja. Izgleda da je tu po sredi neka zla namera. U Sarajevo idem čista obraza. Ne bih išao da osećam neku mržnju, a ovde to svakako nije slučaj'', kazao je Aca.

FOTO: Radiosarajevo.ba

'Za Bosnu i Bosance nikada ništa loše nisam govorio'

Novinari Alo.rs su ga podsjetili na to da ipak nije odobravao dolazak Dine Merlina, koji je u 'Beogradskoj areni' održao koncert prošlog novembra, te da to može biti razlog što u Bosni ima onih koji se protive njegovom koncertu.

''Ja sam Dina samo pitao da li o Srbima i dalje misli isto ono što je nekada govorio. Za Bosnu i Bosance nikada ništa loše nisam govorio, a ako on čovek nije otkazao koncert u Beogradu, ne znam zašto bih ja u Sarajevu. Skoro sam nastupao u Bosni. I nikada nisam imao tamo ni jedan jedini problem, a hale i dvorane u kojima sam pevao bile su pune. Ponavljam, reč je verovatno o zloj nameri'', dodao je Aca Lukas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije