40 godina grupe Queen

Radiosarajevo.ba
40 godina grupe Queen

Veteranska rock grupa Queen ove godine u Velikoj Britaniji proslavlja 40 godina postojanja. Davne 1971. bend je počeo s pohodom na tamošnje glazbene ljestvice na čijim je vrhovima, među ostalim, imao čak 18 albuma te 10 DVD izdanja, ušavši i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji bend u povijesti britanskih top lista.
 
 Sastav je tijekom karijere održao 700 koncerata u svim dijelovima svijeta, uključujući i nastup na povijesnom Live Aidu. a prodao je više od 170 milijuna albuma diljem svijeta te ušao u Rock & Roll Hall of Fame.
 
 Četiri desetljeća nakon što su ga osnovali Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor i John Deacon, rođendan grupe koja je obilježila svjetsku glazbenu scenu 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, održat će se s preostalim članovima.
 
 Slavlje će uveličati i prodaja prvih pet albuma benda (Queen, Queen II, Sheer Heart Attack, A Night At The Opera i A Day At The Races) u remasteriranim deluxe izdanjima.
 
 U Londonu će se održati i izložba memorabilija vezanih za karijeru queenovaca - Stormtroopers in Stilettos. BBC TV emitirat će dokumentarni film o grupi, koji će osim  intervjua s Rogerom Taylorom i Brianom Mayom kriti i mnoga druga iznenađenja.
 
 Ove godine će se održati i premijera filma o jedinstvenom pokojnom pjevaču Mercuryju, kojega će glumiti popularni komičar Sacha Baron Cohen. Scenarist filma je Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon), a ostvarenje će, među ostalim, producirati i kompanija Roberta de Nira - Tribeca Productions.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije