3FOK outdoor festival: Konkurs za dostavu radova

Radiosarajevo.ba
3FOK outdoor festival: Konkurs za dostavu radova

Outdoor foto i film festival Kreševo 3FOK objavio je konkurs za dostavu amaterskih i profesionalnih radova u oblasti filma i fotografije, koji je otvoren do 30. juna 2015. godine.

Treći 3FOK održat će se u Kreševu od 30. jula do 2. augusta 2015. godine, a poziv je otvoren za sve planinare, alpiniste, speleologe, bouldere, turne skijaše, brdske bicikliste, paraglajdere, avanturiste, biologe, ekologe i ostale zaljubljenike u planine i planinsku prirodu. 

Festival je primarno posvećen očuvanju i promociji planina Dinaridskog luka, koje kriju pravo bogatstvo aktivnog života na planini, te specifično etnološko, kulturno i gastronomsko naslijeđe.

"Dinaridi su, praktično, čitav jedan muzej na otvorenom, kojem prijeti nestanak umjesto da bude motor razvoja ruralnih zajednica. Festivalom želimo promijeniti ovu sumornu sliku, korištenjem fotografije i filma kao alata", saopćili su organizatori.

Filmski i videoradovi prijavljuju se u dvije kategorije, u zavisnosti od trajanja, i to: filmovi ili video od 1:00 do 9:00 minuta, te od 9:01 do 25:00 minuta. 

Fotografije moraju biti napravljene nakon 2012. godine, a moguće ih je prijaviti u nekoj od 12 različitih kategorija, koje uključuju planinske pejzaže, aktivnosti u planini, Via Dinaricu i ostale.

Prijave na festival su besplatne, a svi ostali detalji u vezi s propozicijama i načinom prijavljivanja dostupni su na linku u nastavku: 3fok.ba.

Podsjećamo, za najbolji film na 2. 3FOK-u, 2014. godine, proglašen je Base Jump, autora Stipe Božića, poznatog planinara i alpiniste iz Hrvatske. Dobitnici nagrada 2014. godine, za najbolje fotografije, bili su: Edin Durmo, Eldin Hasanagić, Siniša Skenderija, Aleksandar Tijanić, Mehmed Skopljak, Siniša Skenderija i Tomislav Marković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije