3000 novih članova biblioteke u jednom danu

Radiosarajevo.ba
3000 novih članova biblioteke u jednom danu
/ Zdenko Voloder/Radiosarajevo.ba

Javna ustanova Biblioteka Sarajevo je u prethodna dva dana svim zainteresiranim građanima Kantona Sarajevo ponudila besplatnu godišnju članarinu, što je rezultiralo sa 3000 novih članova samo u srijedu.

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavila Amela Dželilović-Malešević, voditeljica Službe za rad s korisnicima bibliotečkih usluga, "preko 3000 novih članova je učlanjeno u svih 16 odjeljenja Biblioteke Sarajeva u srijedu".
 
Ogroman interes građana je doveo do toga da je veliki broj novih članova kući otišao - bez knjige.
 
"Veliki broj korisnika je sam rekao da će doći iduće sedmice po knjigu, kada gužve budu manje i zaposlenici se budu mogli posvetiti njihovim zahtjevima", rekla je Amela Dželilović-Malešević. 
 
U biblioteke su se najviše učlanjivali studenti, srednjoškolci, roditelji koji su upisali svoju djecu predškolske dobi, osobe srednjih godina, ali i penzioneri. 
 
"Očekivanja su bila velika i bili smo jako optimistični pred otvaranja vrata Biblioteka", kazala je Amela Dželilović-Malešević i dodala kako je rano za prognoze da li će se ova akcija ponoviti i iduće godine, ali da biblioteka namjerava da nastavi s akcijama u cilju jačanja svijesti građana o kulturi čitanja i o značaju biblioteka.
 
S tim u vezi su već u planu određene izložbe i književne večeri, poput izložbe mapa Bosne i Hercegovine i Sarajeva, predmeta raznih sarajevskih učitelja i drugih rekvizita. Izložba Saraj Bosna već je otvorena u multimedijalnom centru Mak, a trajat će do 15. juna. 
 
Također, danas (četvrtak) će se u multimedijalnom centru Mak će se održati i književno veče sa profesorom Markom Vešovićem u 18:30 h.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije