Sarajevo Film Festival otkrio još jednu lokaciju, ovaj put izvan Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo Film Festival otkrio još jednu lokaciju, ovaj put izvan Sarajeva
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Jovan Marjanović i Edin Ibrahimović

Sarajevo Film Festival će od 11. do 18. augusta i ove godine prikazati brojne filmove te okupiti filmske profesionalce i goste iz cijelog svijeta u Bosni i Hercegovini. Od ove godine sa filmskim projekcijama i festivalskom atmosferom, Sarajevo Film Festival dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini: Tuzlu.

Ovo će biti četvrta godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju u Mostaru, a zahvaljujući partnerstvu s novim ekskluzivnim sponzorom, kompanijom Bingo Group, od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli.

Publika u Tuzli će na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, moći uživati u filmovima iz festivalskog programa Open Air.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Sarajevo Film Festival u Kanton Sarajevo privuče desetine hiljada turista, što omogućuje priliv od 51,6 miliona KM i zaposlenje 1.385 radnika. Otkako je 2019. godine Sarajevu dodijeljenja titula kreativnog grada filma UNESCO-a, produkcija u Kantonu Sarajevo se povećala za 400 posto, a broj posjetitelja u kinima za više od 100 posto.

U znak prepoznavanja visokih standarda u organizaciji u filmskoj i TV industriji te kao atraktivnoj filmskoj destinaciji, Gradu Sarajevu je u Cannesu dodijeljena nagrada Global Production u kategoriji "Grad filma". Svojom misijom Bingo Group je također opredijeljen razvoju domaće privrede i domaćih kompanija. Tokom 30 godina svog poslovanja Bingo Group je u Bosni i Hercegovini investirao preko 850 miliona KM, što ovu grupaciju čini najvećim domaćim investitorom.

Jovan Marjanović
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Jovan Marjanović

"Sigurni smo da će ova saradnja biti početak dugog partnerstva. S kompanijom Bingo Group Sarajevo Film Festival ima puno toga zajedničkog: to je domaća firma s najvećim rastom i prometom koji ponovno reinvestira u svoju zemlju. Bingo Group i Sarajevo Film Festival su bh. brendovi koji dijele zajedničke interese i vrijednosti. Sarajevo Film Festival godinama ide ususret svojoj publici, omogućujući festivalsku atmosferu i iskustvo zajedničkog gledanja filma u uvjetima vrhunske produkcije. Radujemo se da dolazimo i u Tuzlu – zajedno s našim partnerom organizujemo program izuzetno značajan za imidž grada, za turizam, za stvaranje osjećaja zajedništva i pripadanja lokalnoj zajednici. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Tuzla na podršci u realizaciji ovog projekta. Tuzla je primjer kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju", izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

"Ponosni smo što je Bingo Group ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala i ovo je samo početak naše saradnje. Posebno nam je drago što će se zahvaljujući našem partnerstvu festivalska atmosfera ove godine osjetiti i u Tuzli, kroz ljetno kino sa oko 400 mjesta. U ovom kinu će se prikazivati filmovi kao i u Open Air kinu u Sarajevu. Naše zajedničko djelovanje primjer je međusobne podrške domaćih brendova, na zadovoljstvo svih ljubitelja filmske umjetnosti", izjavio je Edin Ibrahimović, direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

Edin Ibrahimović
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Edin Ibrahimović

29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023.

Projekcije filmova u Tuzli će se održavati u BINGO Ljetnom kinu Tuzla, a u Mostaru u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, od 11. do 18. augusta 2023., s izborom bh. filmova i filmova iz Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije