Ministarstvo za ljudska prava poziva na puštanje službenika

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo za ljudska prava poziva na puštanje službenika


U zgradi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine već nekoliko sati je blokiran veliki broj uposlenika institucija BiH kojima je uskraćeno pravo na slobodno kretanje.

Iz Sindikalnog odbora Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice smatraju da je pravo svakog građanina da građanskim neposluhom i protestom pokaže svoj stav u vezi najvažnijih pitanja, ali i smatraju da građani koji protestuju ne smiju da se koriste sredstvima koja su korištena protiv njih jer onda nema razlike.

"Želimo da istaknemo da na taj način upravo daju alibi svim onim koji ugrožavaju naša ljudska prava i slobode. Uposlenici i predstavnici sindikata Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH razumiju stanje i probleme građana Bosne i Hercegovine jer i sami nastoje profesionalno raditi svoj posao u vremenu i sistemu u kojem se teško može mijenjati stanje ljudi na bolje", navodi se u saopćenju Sindikalnog odbora Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Također, navode da nijedan protest ne može da počiva na ugrožavanju slobode i integriteta drugih osoba.

"Državni službenici ne donose odluke, i mi smo građani a i mi smo u poziciji da i naša djeca nisu dobila putne isprave i JMBG jer o ovom pitanju odlučuju donosioci političkih odluka koje smo izabrali. Sindikat uposlenika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH poziva građane koji protestuju da omoguće službenicima iz Zgrade Vijeća ministara da odu svojim kućama i time pokažu da nisu oni ti koji ugrožavaju ljudska prava i slobode drugih", zaključuje se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije