Zmajevi u Innsbrucku: Pripreme pred utakmicu s Egiptom

Radiosarajevo.ba
Zmajevi u Innsbrucku: Pripreme pred utakmicu s Egiptom

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u Innsbrucku, gdje će u srijedu od 18:30 sati na stadionu Tivoli odigrati prijateljsku utakmicu protiv Egipta.

Kako su iz stručnog štaba bh. državnog tima u Innsbrucku istakli za Anadolu Agency (AA), jedini od 22 pozvana igrača koji je za sada otkazao dolazak na okupljanje je povrijeđeni fudbaler Rijeke, Zoran Kvržić.

Ostali reprezentativci trebali bi doći danas do 18 sati u hotel Austria Trend, kada će i zvanično početi mini pripreme pred prvu zvaničnu pripremnu utakmicu BiH uoči nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Prema rasporedu putovanja, odnosno dolazaka u Innsbruck prvi bi trebao stići Miralem Pjanić, kreator bh. igre i zvijezda italijanske Rome. Odmah za njim u austrijski grad najavljen je dolazak kapitena BiH i stopera Bayer Leverkusena Emira Spahića.  

"Do 18 sati u hotelu bi trebao biti 21 igrač. Najvažnije je da ćemo tri dana biti zajedno. Nismo se dugo vidjeli. Imamo puno toga za pričati. U Brazilu sam prije nekoliko dana obišao kamp gdje ćemo boraviti za vrijeme SP-a. Prenijet ću igračima impresije, a onda razgovarat ćemo i o pripremama za Mundiijal", rekao je Sušić, te dodao:  

"U utakmici s Egiptom nećemo eksperimetisati. Nastupit će 17 igrača. O sastavu sa saradnicima odlučit ću do utakmice. U svakom slučaju želimo pobijediti kako bi ekipa dobila na dodatnom samopouzdanju. Dobru igru i trijumf, naravno, želimo i zbog naših navijača koji će nas u velikom broju bodriti i u Innsbrucku".

Inače, selektor Sušić iz Bosne i Hercegovine sinoć je doputovao u Innsbruck zajedno s trenerima u stručnom štabu Elvirom Baljićem i Borčetom Sredojevićem. Putovali su automobilom više od 11 sati. 

Simbolično, popularni Zmajevi današnje okupljanje i prvu pripremnu utakmicu pred odlazak na SP imat će u Innsbrucku, čiji je prvi prijateljski grad postala bh. prijestolnica Sarajevo, još davne 1980. godine. Innsbruck je dva puta bio domaćin Zimskih olimpijskih igara, 1964. i 1976. godine, te su stanovnici grada u pokrajini Tirol i sentimentalno vezani za olimpijsko Sarajevo. Mnogi Austrijanci, srednjih godina i starije životne dobi, i danas imaju pozitivna sjećanja na sarajevsku Olimpijadu iz 1984.    

Oproštaj Samira Muratovića

Utakmica Egipat – BiH bit će i svečanog karaktera. Od aktivnog igranja u dresu s državnim grbom oprostit će se Samir Muratović, nekadašnji reprezentativac BiH i istaknuti igrač nekolicine klubova, među kojima posebno Sturma iz Graza. U gradu poznatom i po tome što čini jednu stanicu slavne turneje Četiri skakaonice u skijaškim skokovima, Nogometni / Fudbalski savez BiH uručit će priznanje Muratoviću za doprinos prilikom igranja za bh. nacionalni tim. U periodu od 1999. do 2010. godine za A reprezentaciju BiH Muratović je odigrao 23 meča.  

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije