Zmajevi odletjeli po podvig: Ponosno i hrabro po uspjeh i sreću najveću!

Radiosarajevo.ba
Zmajevi odletjeli po podvig: Ponosno i hrabro po uspjeh i sreću najveću!
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Plavo-žuta ekspedicija fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine odletjela je prema Sjedinjenim Američkim Državama gdje će naši Zmajevi nastaviti pripreme za premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu.

Slijedi, dakle, brušenje forme, uigravanje linija i zbijanje redova. Mnogo nepoznanica nema, manje-više svi znamo snage s kojima raspolaže selektor Safet Sušić.

Novost je da će Pape konačno imati slatke muke oko sastavljanja tima, posebno u veznoj liniji gdje za mjesto u timu ravnopravno konkuriraju Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović i Haris Medunjanin, ali neko će morati sjediti na klupi.

Naš najveći optimizam zove se imenima dva fantastična igrača na koje Pape može računati. Edin Džeko i Miralem Pjanić lideri su ovog tima i kada su oni raspoloženi, naši Zmajevi kadri su nadigrati i pobijediti baš svakoga.

Dobra forma pratila ih je u finišu sezone, igraju u velikim klubovima i umiju se nositi s pritiskom. Stoga optimizam temeljimo na njihovom kvalitetu, ali i sposobnostima ostalih članova udarnog sastava da na terenu kreiraju razliku. 

Katastrofalne poplave koje su u proteklih desetak dana pogodile našu zemlju fokus javnosti usmjerile su na neku drugu stranu, Zmajevi su radili u tišini i bez velike euforije koja nas tako lako i često hvata. Vremena za velika okupljanja imat ćemo dovoljno jer svi vjerujemo da naši momci u Brazilu mogu napraviti dobar rezultat.

Dobar rezultat u ovakvim okolnostima bio bi plasman u eliminacijsku fazu takmičenja, a poslije ko zna. Uz malo sportske sreće koja nam je tako često nedostajala, Zmajevi bi mogli i do senzacije. Vjerujmo u čudo!

Pratite rubriku Brazil 2014 na portalu Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije