Vođa Fanaticosa: Važnije je pomagati ljudima iz Maglaja ili Doboja nego trošiti pare na Brazil

Radiosarajevo.ba
Vođa Fanaticosa: Važnije je pomagati ljudima iz Maglaja ili Doboja nego trošiti pare na Brazil

U nizu humanitarnih akcija koje su Bosanci i Hercegovci širom svijeta poduzeli kako bi stanovnicima poplavljenih krajeva pomogli u izgradnji novih života, jedna se posebno izdvaja. Ili, bolje reći, izdvajaju se sve one koje su organizirali Fanaticosi, najvatreniji navijači svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Dok veliki broj građana naše zemlje s nestrpljenjem očekuje početak mundijalskih uzbuđenja i premijerni nastup Zmajeva na Svjetskom prvenstvu, Fanaticosi su zauzeti prikupljanjem svih vrsta pomoći za stanovnike Maglaja, Doboja, Živinica, Šamca, Brčkog, Orašja...

Kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao Nizar Al Tinawi, vođa ove navijačke grupe, Fanaticosi će naše Zmajeve u Brazilu bodriti, ali neće to biti podrška na kakvu smo navikli prateći nastupe Papetovog tima širom Evrope.

''Daljina, opća besparica u bh. društvu i brojni drugi razlozi doprinijet će nešto slabijoj posjeti naših navijača utakmicama u Brazilu. Konkretnim podacima ne raspolažemo, ali pretpostavljamo da će u susretu s Argentinom naše momke bodriti oko 5.000 navijača, a za ostale dvoboje tek treba da dobijemo barem okvirne podatke'', pričao je za Radiosarajevo.ba vođa Fanaticosa.

On dodaje da u ovim teškim trenucima gro pažnje njihove grupe počiva na tužnim događajima u većem dijelu naše zemlje.

''Zar ima nešto važnije od pomoći ljudima koji su izgubili sve u tim groznim prirodnim katastrofama? Ne bih rekao, stoga smo nastup Zmajeva u Brazilu potisnuli u drugi plan, važnije je ljudima u domovini obezbijediti krov nad glavom i hranu'', rekao je Al Tinawi na kraju za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija BiH od danas se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se obavljaju posljednje pripreme za premijerni mundijalski nastup. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije