Uspješna akcija Pomozi.ba: Lejli i Fatimi vraćen osmijeh na lice

2
Radiosarajevo.ba
Uspješna akcija Pomozi.ba: Lejli i Fatimi vraćen osmijeh na lice
Pomozi.ba / Lejla i Fatima sa majkom

Udruženje Pomozi.ba uspješno je realiziralo još jednu divnu humanu akciju i to u jako brzom roku.  

Porodici Šemić riješen je problem duga zbog kojeg su mogle ostati bez kuće. 

"Potpisan je Ugovor o donaciji za Lejlu i Fatimu, a Ugovor je potpisala njihova majka Nedžada. Sredstva za podmirenje duga su skupljena za manje od 24h. 
Hvala svima na donacijama kojima ste omogućili da dvije preslatke djevojčice ne ostanu bez svog doma", poručili su iz Pomozi.ba. 

Lejla i Fatima iz Kaknja, u svojim mladim životima su preživjele strahote koje nijedan čovjek, a pogotovo dijete ne bi smjelo doživjeti. Tužno je reći da su, iako nesvjesno, odahnule nakon samoubistva oca koji ih je tukao i zlostavljao ističu iz Pomozi.ba. 

Bezizlazna situacija u kojoj su se našle nastala je zbog njihovog oca koji je bio alkoholičar i psihički bolesnik, digao je kredit, koji je potrošio na kocku, alkohol i drogu. Kredit nije otplaćivao i zbog toga im je došlo sudsko rješenje u kome stoji da ukoliko ne otplate dug u iznosu od 7.179,64 KM i to u roku 30 dana, kuća ide na licitaciju i one sa majkom ostaju na ulici.

Za porodicu Šemić bilo je naprosto nemoguće prikupiti tu količinu novca, jer žive od 170 KM socijalne pomoći. Posljednjih nekoliko mjeseci majka Nedžada je od tog iznosa 100 KM davala za dug, te su preživljavali od 70 KM. Ona ima plastenik, koke nosilje i šije, te na taj način dodatno zarađuje, ali nedovoljno da bi otplatila dug.

Zahvaljujući udruženju Pomozi.ba koje je pokrenulo akciju i ljudima koji su se odazvali istoj,  donirali novac - ovoj porodici dug je plaćen. 

"Akcija i dalje traje, a sredstva koja budu skupljena u nastavku biće utrošena na poboljšanje uslova života Lejle i Fatime", poručili su iz Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije