Udruženje Pomozi.ba prikuplja sredstva za pomoć Hamdiji koji boluje od raka debelog crijeva

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Pomozi.ba prikuplja sredstva za pomoć Hamdiji koji boluje od raka debelog crijeva
Foto: Pomozi.ba / Hamdija Hadžipašić

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Hamdiju Hadžipašića iz Bosanske Krupe koji boluje od raka debelog crijeva. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Hamdija je gotovo cijeli radni vijek proveo kao uposlenik Doma zdravlja Bosanska Krupa i prevozio oboljele od raka od Bosanske Krupe do Sarajeva na hemoterapije, ne sanjajući da će se tako brzo naći u istoj situaciji. Trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi jedne od istanbulskih bolnica.

Liječio se prvo u našoj zemlji, pa u Turskoj, a operacijom mu je odstranjeno debelo crijevo, slezena, žuč, 20% želuca. Ugrađen mu je i stent između jednjaka i želuca kako bi prolazak hrane bio lakši. Nakon operacije vraćanja stome pada u komu zbog septičkog šoka.

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Sada je njegovo stanje mnogo bolje, probudio se iz kome, komunicira sa okolinom, pokreće ruke i noge, što je znak da nije došlo do oštećenja mozga. Dosadašnje liječenje, hemoterapije, operaciju i oporavak nakon operacije je finansirala njegova porodica i prijatelji, ali za nastavak liječenja su potrebna sredstva od 100.000 eura koje oni ne mogu samostalno prikupiti.

Osim poziva na broj 17040 donacije za Hamdiju su moguće putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Pozivom broj 17040 donirate 2 KM za Hamdiju iz Bosanske Krupe koji se bori za život u jednoj od istanbulskih bolnica, a...

Posted by Pomozi.ba on Thursday, May 25, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije