Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje bivšeg golmana, 20-godišnjeg Emsada

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje bivšeg golmana, 20-godišnjeg Emsada
Foto: Pomozi.ba / Emsad Osmanović iz Travnika

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 20-godišnjeg Emsada Osmanovića iz Travnika, nekadašnjeg golmana FK Rudar Han Bila. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Emsad je u saobraćajnoj nesreći povrijedio kičmu, a nakon operacije je otpušten kući sa paralizom donjeg dijela tijela.

On ne samo da je bio perspektivan sportista, nego je i u srednjoj školi ostvarivao izvanredne rezultate. Njegova blistava budućnost nestala je za samo nekoliko sekundi u toj kobnoj nesreći.

Kupci masovno vraćaju stvari u Zaru: 'Ne podržavamo vaš krvavi biznis'

Kupci masovno vraćaju stvari u Zaru: 'Ne podržavamo vaš krvavi biznis'

Sada pokušava da stane na noge i polako uspijeva u tome, samostalno upravlja kolicima, obavlja transfer sa kreveta na kolica, sjedi samostalno bez oslonca, osjeti vodu, ubode, toplo, hladno…

Za nastavak njegove robotske neurorehabilitacije u Hrvatskoj potrebno je 15.187,20 eura (29.696,20 KM). Njegovi roditelji su uz pomoć prijatelja, komšija, prodajom garaže prikupili sredstva za početak liječenja, ali sada su iscrpili sve mogućnosti i potrebna im je naša pomoć.

Osim poziva na broj 17042 donacije su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije