Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel: Pomozimo 10-godišnjoj djevojčici Esmi

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel: Pomozimo 10-godišnjoj djevojčici Esmi
Foto: Pomozi.ba / Esma Ovčina iz Sarajeva

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 10-godišnju Esmu Ovčinu iz Sarajeva kojoj je najveća želja da skine ortoze i obuje Frozen štiklice.

Ona ima probleme s hodom, pažnjom i govorom, a za nju je u funkciju stavljen broj 17046 kojim donirate 2 KM.

Esma je djevojčica sa invaliditetom I grupe sa 100% oštećenja organizma. Njene zdravstvene poteškoće počele su u drugoj godini, a zadnja postavljena dijagnoza je distalna mišićna distrofija.

Pomozi.ba pokrenuo neplanirani apel: Pomozimo Erminu kojem prijeti odumiranje ruke

Pomozi.ba pokrenuo neplanirani apel: Pomozimo Erminu kojem prijeti odumiranje ruke

Liječenje koje je provedeno u našoj zemlji nije zaustavilo ni usporilo bolest, a pomoći joj mogu neurorehabilitacijske vježbe koje se provode u Nišu. Za tri mjeseca robotskih vježbi nakon kojih se može očekivati poboljšanje stanja potrebno je 9.720 eura.

Esma je učenica IV razreda OŠ “Skender Kulenović” i ima asistenta u nastavi. Ona je uzor sestrici Ajiši koja ima šest godina i bratu Enesu koji ima tri i po godine, a kako bi mogla sa svojom Ajišom obuti štiklice i normalno hodati potrebna joj je naša pomoć.

Esmi pored poziva na broj 17046 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije