U Sarajevu održan humanitarni bazar u organizaciji udruženja Pomozi.ba

0
Anadolija
U Sarajevu održan humanitarni bazar u organizaciji udruženja Pomozi.ba
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pomozi.ba u novoj humanitarnoj akciji

Udruženje Pomozi.ba organizovalo je danas, 10. februara, u Sarajevu h Sumanitarni bazar, na kojem se prikupljala novčana pomoć za oboljele i socijalno ugrožene bh. građane.

Na bazaru su se mogle pronaći polovne i nove kućne potrepštine, knjige, igračke, odjeća i obuća po povoljnim cijenama, a svi koji su željeli mogli su dati svoj doprinos tako što su donijeli neke stvari koje im više ne koriste.

Većinski dio donirane robe izdvaja se za korisnike Udruženja, dok se dio koristi upravo na humanitarnim bazarima.

Pogledajte odličan nastup Muzaferije u Svjetskom kupu: Jedna greška je koštala historijskog plasmana

Pogledajte odličan nastup Muzaferije u Svjetskom kupu: Jedna greška je koštala historijskog plasmana

Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, kazala je da se danas održao februarski Humanitarni bazar, tradicionalno humanitarno druženje koje organizuju svakog mjeseca.

"Cilj je da prikupimo što više sredstava za pomoć našim korisnicima, oboljelim i socijalno ugroženim građanima koji nam se javljaju za pomoć u sve većem broju, svakog dana", izjavila je Arslanagić-Hrbat.

Riječ je uglavnom o teško oboljelim, starijim, ljudima sa minimalnim ili bez novčanh primanja kojima je potrebna pomoć u nabavci lijekova, hrane, ogrjeva ili finansiranju neophodnih terapija i operacija.

Humanitarni bazar dobre volje bio je otvoren do 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije