Tužne vijesti iz Istanbula: Srce malog heroja Vede nažalost nije izdržalo

1
Radiosarajevo.ba
Tužne vijesti iz Istanbula: Srce malog heroja Vede nažalost nije izdržalo
Foto: Pomozi.ba / Vedad Ahmetović

Maleni Vedad Ahmetović koji je nastradao usljed dječije igre oko viljuškara i za koga je humanitarna ogranizacija Pomozi.ba pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za liječenje, nažalost nije izdržao, srce malenog heroja prestalo da kuca.

"Ovaj put teške vijesti iz Istanbula - srce malog Vede nije izdržalo. Nakon nesreće usljed koje je zadobio teške povrede, Vedo se zadnjih mjeseci lavovski borio pa i nakon što mu je odstranjena većina crijeva, pankreas i jedan bubreg, nije se predavao, ali nažalost mali heroj više nije mogao", napisali su iz Pomozi.ba na svojoj Facebook stranici.

Podsjećamo, Vedad se igrao oko viljuškara dok niko od odraslih nije u tom trenutku bio tu i dovoljna je bila sekunda da se desi ovakva situacija.

Obzirom da se sve desilo u Maglaju, hitno biva prevezen u kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu zbog izuzetno teških povreda unutrašnjih organa, a dva dana nakon toga je hospitaliziran na Pedijatrijskoj klinici KCUS na Jezeru.

Ljekari su učinili sve što su mogli, međutim, gangrena je zahvatila kompletno tanko crijevo, dio 12-palačnog crijeva i polovinu debelog crijeva.

Uz pomoć humanitarne organizacije Pomozi.ba, specijalni sanitetski avion dolazi u Sarajevo i on otišao za Tursku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije