Teufik Sefić, Bosanac koji je napravio rotirajuću vikendicu

Radiosarajevo.ba
Teufik Sefić, Bosanac koji je napravio rotirajuću vikendicu

Njemački penzioner Teufik Sefić iz Donjeg Kamengrada, kod Sanskog Mosta, sagradio je prvu vikendicu u BiH koja se rotira oko svoje ose.

U izgradnju ovog neobičnog objekta vlasnik je uložio oko 12.000 KM, a vikendica već duže vrijeme izaziva veliko zanimanje znatiželjnika.

Sefić kaže kako je duže od četiri decenije radio u Njemačkoj, u jednoj građevinskoj firmi, gdje je, kako ističe, naučio raditi sve poslove, od tesarstva do mehanike. Kaže kako su mu to znanje i iskustvo pomogli da sam napravi neobičnu vikendicu, pišu Nezavisne.com.

Objašnjava kako je mehanizam za okretanje objekta nabavio u Njemačkoj i dovezao ga kući, a potom je započeo izgradnju vikendice, koja je elektrificirana i ima uredno vodosnabdijevanje. Unutrašnjost objekta je opremljena svim što je neophodno za ugodan boravak i odmor.

"Mogu vam reći da odmor u ovakvom objektu ima svoje prednosti. Ako nećeš da te neko gleda ili ukoliko se želiš zakloniti od sunca, samo aktiviraš prekidač", kaže vlasnik.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije