Teška pobjeda Brazila nad Hrvatskom, Vatreni pružili dobar otpor (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Teška pobjeda Brazila nad Hrvatskom, Vatreni pružili dobar otpor (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: EPA

Brazil je savladao Hrvatsku (3:1) u prvoj utakmici grupe A na Svjetskom prvenstvu koje je počelo večeras. Bio je to odličan početak, Vatreni su igrali dobro, poveli su i bili na pragu senzacije, ali snažni domaći sastav ipak je na kraju slavio trijumf.

Poveli su Hrvati u 11. minuti. Neuhvatljivi Ivica Olić pobjegao je svojim čuvarima, centrirao, a nespretan je bio Marcelo i poslao loptu u vlastitu mrežu.

 

Do kraja prvog dijela Brazilci su ipak izjednačili golom Neymara u 29. minuti. Nisu Hrvati igrali loše, ali domaći su ipak bili bolji i zasluženo poravnali.

U nastavku utakmice ''briljirao'' je japanski sudija Yuichi Nishimura. U 71. minuti svirao je sumnjiv penal za višestrukog svjetskog prvaka za vodstvo uz novi gol Neymara, a onda je nekoliko minuta poslije, poništio pogodak, čini se ipak regularan, za selekciju Hrvatske.

 

3:1 rezultat je prve utakmice na 20. jubilarnom Mundijalu, a posljednji pogodak za pobjednika zabio je Oscar u 90. minuti.

Brazil je pobijedio, ali nije briljirao. Da su slavili i Vatreni ne bi bilo nezasluženo, a čini se da bi, kako se to kaže, remi bio najrealniji ishod meča.

 

S ovakvom igrom, naše zapadne komšije imaju se čemu nadati u nastavku takmičenja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije