Sušić otkazao jutarnji trening kako bi poštedio umorne igrače

Radiosarajevo.ba
Sušić otkazao jutarnji trening kako bi poštedio umorne igrače

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine odlučio je ne održati današnji jutarnji trening u Guaruji kako bi poštedio umorne igrače, te im je dao slobodno prijepodne, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA).

Reprezentativci BiH tako će danas obaviti jedan trening, zakazan za 17:30 sati po lokalnom vremenu (22:30 po srednjoevropskom).

Do sada su u Brazilu trenirali tri puta, a u ponedjeljak, 9. juna, popularni Zmajevi odigrat će kontrolni meč sa mladim timom Santosa. Edinu Džeki i društvu bit će to posljednja provjera pred početak Svjetskog prvenstva, odnosno uoči prve utakmice u grupi „F“ koju će odigrati 15. juna na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru.

Kako je selektor Sušić ranije najavio sastav koji počne meč sa Santosom trebao bi početni i susret sa Argentincima. Osim, sa Lionelom Messijem i njegovim saigračima iz reprezentacije, BiH će u Brazilu odmjeriti snage sa Nigerijom i Iranom. U bh. taboru uvjereni su da mogu izboriti drugi krug takmičenja, tj. osvojiti drugo mjesto u grupi i plasirati se u osminu finala Mundijala,  piše Anadolu Agency. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije