Studentica Elma Oručević u Evropskom parlamentu u Briselu

Radiosarajevo.ba
Studentica Elma Oručević u Evropskom parlamentu u Briselu

Elma Oručević, studentica odsjeka za Komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, stažirat će u Evropskom parlamentu u Briselu preko Pat Cox programa fondacije Humanost u Akciji.

Elma je jedina iz Bosne i Hercegovine koja je ove godine izabrana za tromjesečno stažiranje u Parlamentu u Briselu. Ovu mogućnost je dobila  nakon što je završila jednomjesečni ljetni program Fondacije Humanost u Akciji (www.humanityinaction.org) u Berlinu.  Bivši polaznici programa iz svih zemalja učesnica su se mogli prijaviti za Pat Cox program stažiranja u Evropskom parlamentu ili na Lantos program stažiranja u  Američkom kongresu.

Nakon uspješne pisane aplikacije i opisa  dosadašnjeg angažmana, Elma je dobila mogućnost da se predstavi u polusatnom intervjuu. Društveni angažman, želja za promjenom i svijest o trenutnoj socio-ekonomskoj situaciji, te motivacija za napretkom i pokretanjem pozitivnih promjena, posebno u oblasti ljudskih prava su predstavljali neki od odlučujućih faktora prilikom apliciranja.

Od februara do maja 2014. godine, Elma će stažirati u kancelariji Eduarda Kukana iz Slovačke, koji je zastupnik za odnose sa BiH, Albanijom, Srbijom, Kosovom i Crnom Gorom, javlja Mostarski.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije