Sarajlija Adnan Teskeredžić među najperspektivnijim bubnjarima u regiji

Radiosarajevo.ba
Sarajlija Adnan Teskeredžić među najperspektivnijim bubnjarima u regiji

Bubnjar Adnan Teskeredžić iz Sarajeva, nastupa ove godine ne jednom od najboljih bubnjarskih festivala na Balkanu pod imenom Drum Dum Fest, koji se ove godine održava u Leskovcu 25. i 26. juna.

Primijetili su ga organizatori, dobiva poziv da nastupa na spomenutom festivalu sa svojim sastavom. Zahvaljujući velikom strpljenju, vježbi i upornosti snimio je nekoliko zahtijevnih ''drum covera'', koji su uz pomoć YouTubea pronašli put i do samih organizatora festivala.

Na Drum Dum Festu Adnan će nastupiti sa svojim triom, pod nazivom Adnan Teskeredžić Trio, koji čine još i Lordan Muzaferija (bass guitar), te Senko Salihbegović (piano, keyboards, electronics). Bitno je reći još da je na spomenutom festivalu Adnan jedini bubnjar iz Bosne i Hercegovine, što mu predstavlja veliku čast.

Adnanov Trio nastupa 25.juna u revijalnom dijelu programa, zajedno s E-play/Goran Ljuboja Trut, Fluid Underground, dok sutradan na istom festivalu nastupa Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević Sveti, Jazzbooka i mnogi drugi.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije